piątek, 11 kwietnia 2014

Polecam przeczytać‡ kochani: Słodka alternatywa dla cukru?

Słodka gwoli cukru? Wraz z zapotrzebowaniem konsumentów na produkty typu light rośnie też zapotrzebowanie na substancje, które zastąpią tłuszcz bądź cukier, oraz naraz nie popsują walorów smakowych. Jedną z nich jest aspartam. słodzik aspartam (aspartan), atoli obecnie wykorzystywany dzięki kreatywność spożywczy, w rzeczywistości powstał nie na wielkich koncernów, zupełnie z wykorzystaniem przypadek. Słodka alternatywa dla cukru? podczas gdy jakkolwiek okazało się, że dopiero co zsyntetyzowana smakuje gdy cukier, natomiast równocześnie ma zerową kaloryczność, prędko zaczęto użytkować jej słodzika.   Co to jest aspartam? Aspartam jest tzw. dipeptydem, złożonym z dwóch związków peptydowych: kwasu argininowego a fenyloalaniny. chociaż do niedawna przeciwnicy sztucznych słodzików próbowali aprobować szkodliwości aspartamu, okazało się, że jest mąż naszego zdrowia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz